Von Zagreb nach Wien: eine Bäckerei mit Herz
Die Idee entstand in ihrer Heimat Zagreb. Der Familienbetrieb (50 Jahre) lebt von Tradition und Innovation und wird in Wien von Markus Jozes und Gabrijelle Ballabani-Jozes seit einem Jahr geführt und ist auch ein Teil des Familienbetriebes.
Neben Klassikern wie kroatischem Kukuruzni Kruh (Maisbrot), wo Maismehl in der Küche seit Generationen eine wichtige Rolle spielt, gibt es auch verschiedene andere Spezialitäten. Diese kulinarische Vielfalt haben sie geschafft nach Wien in die Ottakringer Straße 52 zu bringen.
Die Resonanz der Wiener Kundschaft spricht für sich. Innerhalb kürzester Zeit hat sich die Bäckerei zu einem „Hotspot“ entwickelt – nicht nur für die kroatische Community, sondern für alle, die auf der Suche nach etwas Schmackhaften sind.
„Es ist schön, zu sehen, wie Menschen unsere Produkte lieben“, sagt Gabrijelle Ballabani-Jozes. „Egal ob jung oder alt, Wiener oder Zugezogene – gutes Brot und Gebäck verbindet.“
Mit viel Liebe und Hingabe zeigt die Familie Jozes, dass Backen mehr ist als nur ein Beruf. Es ist ein Stück Heimat, das sie nun mit ganz Wien teilt.
„Probieren sie die Köstlichkeiten direkt vor Ort aus.“
JOZES – Pekara – Od Zagreba do Beča: pekarnica sa srcem
Ideja je nastala u njezinom rodnom Zagrebu. Obiteljsko poduzeće (50 godina) temelji se na tradiciji i inovacijama, a vode ga Markus Jozes i Gabrijelle Ballabani-Jozes u Beču godinu dana i također je dio obiteljskog posla.
Osim klasika poput hrvatskog Kukuruznog Kruha, gdje kukuruzna krupica generacijama ima važnu ulogu u kuhinji, tu su i razni drugi specijaliteti. Ovu kulinarsku raznolikost uspjeli su prenijeti u Beč na Ottakringer Straße 52.
Odgovor bečkih kupaca govori sam za sebe. U vrlo kratkom vremenu pekarnica se razvila u “hotspot” – ne samo za hrvatsku zajednicu, već za sve koji traže nešto ukusno.
„Lijepo je vidjeti kako ljudi vole naše proizvode“, kaže Gabrijelle Ballabani-Jozes. “Bez obzira jeste li mladi ili stari, Bečanin ili netko tko se tek doselio – dobar kruh i peciva povezuju.”
S puno ljubavi i predanosti obitelj Jozes pokazuje da je pekarstvo više od posla. To je dio doma koji sada dijeli s cijelim Bečom.
“Probajte delicije izravno na licu mjesta.”